måndag 21 september 2009

EPG version 20090921

Ladda ner version 20090921 via denna länk: http://epgwidget.googlecode.com/files/EPG20090921.zip

Version 20090921 innehåller bättre hantering av scrollning i Safari 4 (självklart så ändrade de IGEN i slutliga versionen) och även integration av filmbetyg från Filmtipset.se (medlemskap krävs). Även filmbetygen funkar utan internetuppkoppling (förutsatt att betygen laddats ner en gång först förstås). Observera att det är medlemsnumret som ska anges på baksidan, och inte användarnamnet! (Medlemsnumret - "Medlem nr:" - står i grått till vänster, ganska högt upp på http://www.filmtipset.se/yourpage.cgi)

Nya funktioner



  • Framsidan: Möjlighet att samköra information från Filmtipset.se med tvtablåerna, och visa (förvånansvärt träffande) betyg på de filmer som går på tv. Valet av aftonfilm har aldrig varit lättare! Medlemsskap på Filmtipset.se krävs, men det är å andra sidan en förutsättning för att betygsättningen ska funka optimalt. Ange medlemsnummer (OBS: EJ användarnamn! Medlemsnumret - i grått - hittar du här) och aktivera funktionen på baksidan. Stjärnor (1 - 5) efter filmtiteln anger hur pass bra filmen förmodligen är.

  • Baksidan: SVT Europa omdöpt till SVT World.

  • Baksidan: Viasat Hockey tillagd bland sportkanalerna.

  • Baksidan: Borttagna kanaler ligger nu på andra position i listan av kanalgrupper. Tidigare låg den sist och var lätt att missa om man inte tittade efter den speciellt.


Rättade buggar



  • Inforutan, framsidan och baksidan: rättade scrollningen i Safari 4 slutliga versionen, dvs icke beta. (80 och 81)

  • Baksidan: Flyttade timglaset som dyker upp när man laddar ner tablåer till rätt ställe.

  • Tablånedladdare: Av någon anledning kunde trams laddas ner från helt felaktiga adresser, om en kanal saknade logga. Det ska inte längre vara möjligt. (83)

  • Baksidan: Knapparna längst ner i behåll-/raderarutan man får upp vid första installationen ska nu inte längre hamna utanför skärmen. (82)



Ladda ner version 20090921 via denna länk: http://epgwidget.googlecode.com/files/EPG20090921.zip

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, finns inget ställe att skriva in filmtipsets medlemsnummer.
Vet inte om det gäller fler än bara mig, kör Snow Leopard om det spelar någon roll?

http://i34.tinypic.com/2h7mcxt.jpg

Hur som helst, tack för en fantastisk widget! :)

Gustav sa...

Det ska se ut så här: http://epgwidget.googlecode.com/svn/trunk/docs/Back.jpg

Jag har också haft problem med att Dashboard cachar filer sedan jag lade in Safari 4. Kör för närvarande Snow Leopard.
Testa att köra killall Dock i terminalen eller logga ut och logga in igen

Anonym sa...

Tackar!
Funkade med ett "killall Dock". :)

Johan sa...

Tjena, det finns en sak som jag retar mig på i denna underbara widget.. fixa gärna till 9:ans ikon. Gör den vit bara. Den har ju nästan exakt samma färg som det blå temat.

Gustav Axelsson sa...

Jag får dessvärre inte fiffla med loggorna hur som helst. Kanalerna dikterar vad man får göra och inte, och att byta färg är typiskt en sådan sak man ej får göra.
Håller helt med om att Kanal 9 har en ytterst olycklig färg annars.

Om du däremot själv vill ändra färgen på en eller flera loggor så kan ju ingen hindra dig... loggorna hittar du i ~/Bibliotek/Xmltv/logos . Kanal9 heter kanal9.se.png

Gustav Axelsson sa...

Jag var tvungen att ändra kommentarsrutan till en popup förresten, för det funkade inte i Firefox annars. Tydligen nåt fel hos Blogspot.

Patrik K sa...

Hej! Idén med att integrera betyg från filmtipset är genial! Tyvärr får jag det inte att funka. Jag har fyllt i medlemsnumret på baksidan, loggat ut och in igen. Upp dyker: inga betyg.

Gustav Axelsson sa...

Jämför med filmtipset.se/tv.html . Det är samma lista jag får ut från dem, med skillnaden att den/de filmer som pågår för tillfället inte följer med (bugg hos filmtipset).

Tittar du idag 23 sept så finns det bara fyra filmer där med betyg. Prova spola fram till 2100 och kolla om Specialisten på TV6 har betyg. Det har den för mig iaf.

Patrik K sa...

Hej igen. Jag tittar nu på torsdagens filmer på filmtipset.se/tv.html som du skrev, och ser där att jag kommer ge Click en 3:a samt Carmen en 3:a. (Ingen av dem har börjat än.) I widgeten syns ingenting. Och Specialisten hade inget betyg igår, det är jag 98% säker på. Sedan dess har jag dessutom startat om datorn.

För övrigt vill jag säga att jag tycker mycket om denna widget, har använt den sen den hette xmltv...

Gustav Axelsson sa...

Jag ser både Click och Carmen. Har du bockat för att du vill visa Filmtipsets betyg? Och medlemsnumret är rätt?

Patrik K sa...

Usch, jag skäms så mycket att jag får ont i magen. Jag hade fyllt medlemsnumret men på nåt sätt missat kryssrutan ovanför... Tur att jag inte angav hela mitt namn. :)

Gustav Axelsson sa...

Det kan vi säkert ta reda på ;-)

Skämt åsido, fyller man i medlemsnumret kan man ju på goda grunder anta att man faktiskt vill ha betygen, varför kryssrutan kan anses överflödig. Vet inte riktigt varför jag satte dit kryssrutan alls. Den fyller ju verkligen ingen funktion. Jag borde ta bort den.

Henke sa...

Efter omstart av datorn uppdateras inte kanalerna. Det blir blankt. Måste bocka av/på alla kanaler för att få dem tillbaks. Kör 20090921 på 10.5.8.

Gustav Axelsson sa...

Henke: Kolla upp http://code.google.com/p/epgwidget/issues/detail?id=85&colspec=ID%20Type%20Status%20Priority%20Owner%20Summary

Gustav Axelsson sa...

Nähä, klistra in länkar funkade inte så bra. Gå till epgwidget.googlecode.com klicka på issues och sedan nr 85 i listan. Ladda ner, följ instruktioner